UEFARANKEN

Fakta om tabellerna

Faktamaterialet till tabellerna hämtas från Uefas hemsida och uppdateras ständigt. Förändringar i ländernas inbördes förhållande på Uefarankingen får genomslag direkt, liksom förändringar inom de olika ländernas seriespel och klubbarnas framgångar i Europaspelet.

Vid uppställningen av tabellerna har jag utgått från att vinnaren i den pågående turneringen kvalificerar sig till Champions League via det nationella seriesystemet.

I tabellerna finns olika symboler. De som finns i vänsterspalten, framför placeringen, visar förändringen sedan senast publicerad seedningstabell.  Röd pil betyder tappad placering, grön pil att det gått uppåt. De vita stjärnorna innebär att klubben är ny i den här seedningstabellen.

Symbolerna i mittenspalten visar läget i den ligan. Gul stjärna betyder att serien är avgjord och det lag som står som mästare (till vänster i tabellen) kommer att bli nationens representant i kvalet. Grön pil uppåt betyder att det skiljer max 3 poäng mellan ettan och tvåan i den ligan, och att ett ledarskifte skulle göra att den nya ledarklubben går förbi Sveriges representant i kvalet. En röd pil betyder tvärtom att en förändring i toppen på den ligan gör att Sveriges representant i kvalet går upp en placering (även här skiljer det max 3 poäng mellan ettan och tvåan i ligan).